• Bimi-en-tomaten-met-tandoori-massala-kruiden.jpg

Recepten, Vegetarisch, 15 minuten

Bimi en tomaten met tandoori massala kruiden

Onze Tandoori specerijenmix is ook heerlijk in combinatie met groenten dan enkel te gebruiken voor een kipgerecht. Heerlijk kruidig door onder andere komijn, gember en kaneel. Ideaal te serveren als bijgerecht.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

Vleestomaten
4 stuks
Bimi
400 gram
Zonnebloemolie of olijfolie
2 el
Sjalot
1 stuk
By Soenil Tandoori masala kruiden
1 el

Bereidingswijze:

Stap 1. Snijd de tomaten doormidden en bak ze kort aan in een koekenpan zonder olie. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 2. Blancheer de bimi kort in kokend water. Giet af en zet apart.

Stap 3. Snijd de sjalot fijn. Verhit 2 el olie in dezelfde koekenpan en voeg de fijngesneden sjalot toe, laat deze bakken totdat het licht goudbruin is.

Stap 4. Voeg de tandoori massala kruiden toe en bak ongeveer 2 minuten op lage temperatuur lichtjes aan.

Stap 5. Voeg de bimi toe en blijf deze omscheppen totdat ze beetgaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel nog 3 – 5 minuten doorgaren.