Recepten, Vegetarisch, 2 uur + 1 nacht weken
Peulvruchten waaronder ook kikkererwten bevatten veel gezonde voedingstoffen. Daarnaast zorgen ze ook voor een verzadigd gevoel. Je kunt ze op veel verschillende manieren gebruiken in recepten en wij kruiden ze met o.a. de geroosterde masala kruiden. Ideaal voor het op smaak brengen van groenten en peulvruchten.
Voor 4 personen
Bereidingswijze:
Stap 1. Zet de kikkererwten een nacht te weken. Giet de kikkererwten af, vang het weekwater op, en breng de kikkererwten met nieuw water op in een pan. Breng aan de kook en schuim tussendoor af. Dit duurt ongeveer 1 – 1 ½ uur.
Stap 2. Snipper de ui, knoflook, gember en hak de chili fijn. Voeg samen in een keukenmachine en draai dit tot een boemboe. Zweet de boemboe aan in een pan totdat het goud bruin is. Voeg komijn, By Soenil massala, korianderpoeder en chilipoeder toe en bak het 1 minuut.
Stap 3. Schenk geleidelijk en in delen 1,25 liter van het bewaarde water van de kikkererwten bij. Roer na elke keer toevoegen de saus door en zet het vuur zachter zodra het suddert.
Stap 4. Voeg de kikkererwten toe. Dek de pan af en laat alles 30 min sudderen tot het vocht ingekookt is tot een bruine saus. Breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse koriander.
Lekker in combinatie met pandan rijst, By Soenil platbrood of roti.