• Surinaamse-bami.jpg

30 minuten

Surinaamse Bami

Surinaamse bami is wellicht het makkelijkste gerecht uit de Surinaamse keuken. Maar blijft altijd heerlijk om te maken en het staat dan ook regelmatig op tafel.

Lekker om te serveren met kipdrumsticks of gegrilde groenten. En natuurlijk onze sambals voor extra pit!

Specificaties

Voor 4 personen

Zonnebloemolie
4 el
Ui
1 stuk
By Soenil Surinaamse Bami kruiden
3 el
Eiernoedels
400 gram
Surinaamse sojasaus
3 el
Selderij
1 stuk fijn gesneden
By Soenil Surinaamse sambal met rawit
1 stuk

Bereidingswijze:

Stap 1. Kook de eiernoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet apart.

Stap 2. Snijd de ui fijn. Verhit de zonnebloemolie in de wokpan op medium temperatuur. Voeg de fijngesneden ui toe en laat meebakken totdat de ui een goudgele kleur heeft.

Stap 3. Voeg de bami kruiden toe en laat deze kort meebakken. Voeg 2 eetlepels water toe en laat het geheel even kort bakken.

Stap 4. Voeg de gekookte eiernoedels en sojasaus toe en bak het geheel op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten, blijven omscheppen zodat het niet aanbakt. Voeg zout toe naar smaak.

Stap 5. Snijd de selderij fijn en voeg toe aan de bami. Zet het fornuis uit en laat het geheel nog op smaak komen door het gerecht te laten rusten voor 5 à 10 minuten. Schep hierna nogmaals om en serveer. Lekker met onze Surinaamse sambal met rawit.